Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-04@23:46:04 GMT

کارگاه آموزشی سامانه جامع روابط کار منطقه 6 کشور

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۲۳۹۱۷

به گزارش ایلنا، کارگاه آموزشی ۲ روزه با حضور مدیران و روسای روابط کار و کارشناسان این حوزه و تحلیلگران سیستم ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌های همدان، لرستان، کرمانشاه، کردستان و ایلام  در اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان همدان برگزار شد.

مدیر کل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی در این کارگاه در خصوص محاسن به کارگیرى و فعالیت سامانه جامع روابط کار با توانایى مجموعاً ٤٩ زیرسامانه که درحال حاضر ٢٢ زیر سامانه ازمجموع ٤٩ زیرسامانه که تا ٢٢ بهمن درسراسر کشور مورد بهره بردارى قرارخواهد گرفت گفت: ثبت اطلاعات و احراز هویت کارگران و کارفرمایان جامعه کار وتولید کشور را مورد تاکید قرار داد و درتشریح ضرورت‌هاى این اقدام بایسته گفت اولین گام ارتباطى ما کارگران و کارفرمایان از طریق پرونده هاى متشکله الکترونیکى درسامانه جامع روابط کار از طریق دفاتر پیشخوان دولت خواهد بو.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: پس از دریافت کد پسورد شخصى پرونده اختصاصى خود منبعد براین تمامى خدمات مربوط به حوزه روابط کار کشور از طریق زیرسامانه هاى فعال شده در سامانه جامع روابط کارخواهد بود.

کورش یزدان اظهارداشت: کارگران و کارفرمایان با مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان دولت و تشکیل پرونده الکترونیکی، دادخواست ها، اراء مراجع حل اختلاف کارگرى درخواست هاى طرح طبقه بندی مشاغل، طرح مستمر، تعیین صلاحیت شرکت های خدماتی، بیمه بیکاری، بازرسى کار ثبت حوادث ناشى از کار و دیگر زیرسامانه هاى فعال را  مى‌توانند حسب نیاز ثبت خواسته کنند.

مدیرکل روابط کار وزارت تعاون افزود: در این سامانه، زیرسامانه ثبت قراردادهاى کارگران مطابق ماده  ۱۰ قانون کار خواهد بود که کارفرما را ملزم به رعایت موارد تعیین شده در قراردادها همچون تعیین محل کار، تاریخ انعقاد و میزان حقوق و مزایا می‌ کند.

مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: سوابق در پرونده الکترونیکی هم کارگران و کارفرمایان مادام العمر وجود دارد و مشکل مفقود شدن مدارک و با هر رویدادى و یا جابجایى فیزیکى ادارات و نقل مکان اسناد باوجود سامانه جامع روابط کار به دلیل الکترونیکى بودن حل خواهد شد.

سامانه جامع روابط کار تا ۲۲ بهمن‌ماه در سراسر کشور فعالیت خود را آغاز می‌کند و تقریبا تمام خدمات حوزه روابط کار به صورت الکترونیکی و غیرحضوری انجام می‌شود.

یزدان بیان کرد: موضوع دیگری که برای ما اهمیت دارد و در نشست اخیری که مقام عالی وزارت با تشکل‌های کارگری و کارفرمایی داشتند و خیلی هم مورد تاکید قرار گرفت، حضور نمایندگان تشکل‌ها در مراجع حل اختلاف است که با آغاز فعالیت سامانه جامع روابط کار در همه استان‌ها و ضرورت حضور و امضاء الکترونیکی اعضا این مشکل را حل خواهد کرد و مدیران روابط کار و روسای هیئت ها باید در این زمینه اهتمام داشته باشند.

یزدان در مورد سئوالی در حوزه حقوق و دستمزد کارگران گفت: در سال‌هاى اخیر توجه خوبی در جلسات کارگروه مزد و شورای‌ عالى کار  به حوزه کارگری و معیشت کارگران کرده است و افزود: طی نشست های سالانه در شورای عالی کار از سال 1393 دستمزدها افزایش نسبى را در پى داشت تا اینکه برای سال 1398 در جلسات شورای‌ عالى کار با درنظر گرفتن اصل سه جانبه گرایی، رقمی بالای 35 درصد افزایش مزد کارگری با در نظر گرفتن تورم سال مورد تصویب واقع شد اما ما باید با یک برنامه ریزی مدون و متقن با اصل سه جانبه گرایی فاصله مزدی و معیشتی کارگران را بصورت تدریجى حل کنیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه اصل سه جانبه گرایی باتوجه به ظرفیت قانون کار و اصل سه جانبه گرایى در حال اجرا شدن است افزود: نقش دولت تسهیل گرى وتنظیم روابط کار فى مابین حوزه کارگرى و کارفرمایى است و تبیین موضوع و این قبیل موارد را با گفتگو و برگزارى جلسات کارشناسى  بین شرکای اجتماعی یعنی نمایندگان کارگران و کارفرمایان انجام می‌دهد و سپس النهایه با تصویب شورای‌ عالى کار عدد مورد توافق ابلاغ مى‌شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بیکاری کورش وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی همدان اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی سامانه جامع روابط کار کارگران و کارفرمایان کار و رفاه اجتماعی اصل سه جانبه گرایی کل روابط کار وزارت تعاون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۳۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی

مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی، گفت: در بازرسی‌ها بیش از ۵۰۰ مورد از کارگاه‌‌های کوچک استان شناسایی شدند که کارگران خود را بیمه نکرده بودند. - اخبار استانها -

علیرضا حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به جمعیت تحت پوشش تامین اجتماعی، اظهار داشت: ابتدای انقلاب تنها 20 درصد جمعیت کشور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بودند، اما اکنون بیش از 55 درصد جمعیت کشور تحت پوشش تامین اجتماعی هستند و در استان مرکزی 75 درصد جمعیت تحت پوشش بیمه قرار دارند این در حالی است که در برخی از شهرهای اراک، ساوه، زرندیه و دلیجان که جزو شهرهای صنعتی محسوب می‌شوند بیش از 80 درصد جمعیت تحت پوشش تامین اجتماعی قرار دارند.

وی افزود: ابتدای انقلاب تنها 20 نفر بیمه پرداز وجود داشت اما اکنون نسبت پشتیبانی چهار به یک رسیده است، تزار تامین اجتماعی از سال 99 منفی بوده که یکی از دلایل اصلی آن، بازنشستگی‌های پیش از موعد بود اما در دو یا سه سال آخیر اتفاقا مثبتی رخ داد و دولت به تعهدات خود در قبال بدهی خود عمل کرد، همچنین مجلس بودجه‌ سالیانه برای این امر در نظر گرفته است.

مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی عنوان کرد: اتفاق خوشایندی که سال گذشته رخ داد این بود که سازمان برای پرداخت مطالبات مستمری بگیر و تعهدات کوتاه مدت و بلند مدت خود هیچگونه تسهیلاتی از بانک دریافت نکرد در حالی که سال ماقبل برای جبرای کسری، از بانک‌های مختلف وام دریافت می‌کردند، اگر سازمان‌ در سال 1402 مانند سال ماقبل آن تسهیلات دریافت می‌کرد حدودا باید 25 همت سود به بانک‌ها پرداخت می‌شد که خوشبختانه این اتفاق رخ نداد.

حسینی بیان کرد: برای بیش از 25 هزار نفر طی یکسال گذشته در استان اشتغال ایجاد شده‌است که دلیل اصلی آن پرداخت تسهیلات در حوزه اشتغالزایی است، همچنین تیم بازرسی از کارگاه های استان سازمان تامین اجتماعی سال گذشته قوی‌تر شد و تعداد و کیفیت بازرسی از کارگاه‌های استان افزایش پیدا کرد، در این بازرسی‌ها بیش از 500 مورد از کارگاه‌‌های کوچک استان شناسایی شدند که کارگران خود را بیمه نکرده بودند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از اتفاقاتی که سازمان تامین اجتماعی دنبال می‌کند  پرداخت دستمزد واقعی به کارگران است، خوشبختانه سال گذشته 30 درصد از کارفرمایان دستمزد واقعی پرداخت کردند که این مهم در سال  1403 نیز پیگیری می‌شود. یکی دیگر از مباحث مورد دیگری سازمان، اشتغال اتباع بیگانه در کارگاه‌ها است و طبق قانون اشتغال اتباع بیگانه بدون پروانه در کشور ممنون است و در فرایندی که بازرسان سازمان تامین اجتماعی از کارگاه‌ها بازدید می‌کنند اگر اتباعی بدون کارت کار اشتغال داشته باشند باید با نیروی ایرانی جایگزین شوند.

مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: سال گذشته بیش از 12هزار میلیارد تومان درآمد تامین اجتماعی استان بود و تراز سازمان تامین اجتماعی استان مثبت شد، در حالی که سال 1401 ماهانه 100 میلیارد تومان سازمان کسری داشت. خوشبختانه تعاملات خوبی بین حوزه کارگری، کارفرمایی و بازنشستگی وجود دارد و به دنبال حل مشکلات هستند. سال گذشته طرح رایحه خدمت بین 100 دستگاه اجرایی استان اجرا شد که تامین اجتماعی جزو دومین دستگاه برتر در ارائه خدمت بود.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • عدم الزام فعالان حوزه طلا به ثبت همزمان صورتحساب الکترونیکی
  • برگزاری کارگاه آموزشی مهدویت در لرستان
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار در رشت
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار به معنای «میدان و عرصه» در رشت
  • عدم الزام فعالان حوزه طلا و و جواهر به ثبت همزمان صورتحساب الکترونیکی در ۲ سامانه مودیان
  • انتقاد طلافروشان به ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت است
  • عدم الزام فعالان حوزه طلا و جواهر به ثبت همزمان صورتحساب الکترونیکی در ۲ سامانه مودیان
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی